Aprovada una actuació d'aclarida de plançoneda de 5,47 hectàrees en una zona forestal propera a Can Llopart

Dijous, 9 de març de 2023 a les 00:00

L’Associació de Propietaris Forestals Serralada Prelitoral del Penedès (APF) farà treballs en finques privades properes a aquesta àrea, amb un cost estimat de 7.111 euros.  

Les aclarides de plançoneda consisteixen a fixar una distància mínima entre arbres i talar-ne tots aquells que hi ha entremig per endreçar el bosc i prevenir futurs incendis forestals en aquelles zones amb sobredensificació i acumulació de sotabosc.

L’actuació, que es durà a terme en les properes setmanes, és possible en aquelles finques en les que els seus propietaris formen part de l’APF. Aquesta entitat compta amb un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i diversos Ajuntaments, com el de Sant Quintí de Mediona, i executa tasques relacionades amb l’ordenació dels boscos, la restauració de zones afectades pels incendis i l’adaptació dels espais agroforestals als efectes del canvi climàtic.

Coneixes els beneficis de formar part de l'APF?

Els propietaris dels boscos es poden fer membres d’aquesta associació i beneficiar-se, entre d’altres, del suport que ofereix en matèria d’assessorament, suport tècnic, permisos i tràmits administratius. A més, l’entitat també rep subvencions que destina, cada any, a treballs de millora de zones forestals concretes. Es tracta d’actuacions subvencionades al 100% que no tenen cap cost pels propietaris de terrenys forestals. Gràcies a l’adhesió a aquesta associació, en els últims anys s’han pogut dur a terme treballs d’aclarida de la plançoneda a Can Figueres.

“Cal recordar que tots els boscos de Sant Quintí de Mediona són privats, per la qual cosa resulta fonamental unir esforços amb els propietaris per dur a terme accions de restauració forestal, gestió de la fusta i millora de l’estat dels terrenys” explica Pol Pages, alcalde de Sant Quintí de Mediona, i afegeix “Formar part de l’APF és l’eina més efectiva per poder dur a terme polítiques forestals en finques privades, és per això que des de l’Ajuntament fem una crida als propietaris a formar part d’aquesta entitat”.

Darrera actualització: 09.03.2023 | 15:05