2ª edició dels Pressupostos Participatius

Dimecres, 21 de desembre de 2022 a les 00:00

L'Ajuntament impulsa la segona edició dels Pressupostos participatius perquè la ciutadania pugui decidir en què s’inverteix una part del pressupost del consistori. Els veïns i veïnes podeu proposar, des d’ara i fins el 15 de gener, propostes per al destí de 30.000€ de la partida d’inversions del Pressupost municipal de 2023.

La sostenibilitat com a eix central

Les propostes es poden presentar telemàticament a la plataforma Sant Quintí Participa  (https://participa311-santquintiparticipa.diba.cat)  o bé presencialment, a través de la butlleta en paper, al Punt d’Informació municipal de l’Ajuntament. En aquesta edició, l’Ajuntament continua apostant per la sostenibilitat i fomenta la presentació d’iniciatives orientades a la transformació ecològica, la mobilitat sostenible i les energies renovables.

“Els pressupostos participatius són una eina de democràcia directa mitjançant la qual els ciutadans poden proposar i decidir com pot millorar el municipi. Enguany continuem apostant per iniciatives orientades cap a la sostenibilitat amb la voluntat de construir un municipi més amable amb l’entorn i les persones, pensant tant en les generacions actuals com en les futures”, explica Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona.

Fases del procés participatiu

El procediment per al procés participatiu consta de cinc fases, després de la fase informativa i l’inici de presentació de propostes -fase actual-, tindrà lloc la validació tècnica, a partir d’una Comissió Tècnica formada per un responsable polític, personal tècnic municipal de diferents departaments del consistori i el Gabinet Ceres, així com responsables del disseny tècnic i de la comunicació. Un cop realitzada la selecció de propostes -atenent als criteris formulats en les bases de la convocatòria del procés-, s’iniciarà la fase de votació, en la que podran participar tots els veïns i veïnes per decidir el projecte guanyador per al 2023.

El camí sostenible del nucli urbà, guanyador de l’edició 2022

Els primers pressupostos participatius van donar com a resultat la construcció del camí sostenible que anirà de la Bòria a l’encreuament del camí de la Noguera, una iniciativa ciutadana que es va alçar com a guanyadora després de rebre el major nombre de suports en el procés de votació. La proposta -actualment en execució a l’espera de rebre els permisos restants-, es va proposar per una subvenció i va ser valorada molt positivament per la Generalitat, que ha concedit 103.381,07€ que permetran millorar el projecte, pel qual es preveia una despesa inicial de 30.000€.

L’Ajuntament va celebrar una sessió informativa dilluns 19 de desembre per informar del procediment  d’ara en endavant i resoldre els dubtes dels veïns i veïnes pel que fa al procés participatiu.

Darrera actualització: 21.12.2022 | 10:30