28 de juny, commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

Diumenge, 28 de juny de 2020 a les 00:00

Amb el lema “Els nostres drets són els vostres drets. El meu orgull és el teu orgull!”

L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i ho fa amb el lema “Els nostres drets són els vostres drets. El meu orgull Es el teu orgull!”.

Amb motiu d’aquest Dia Internacional, com a institució, l’Ajuntament vol reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI. I, i atès que encara hi ha focus d’LGTBI-fòbia a casa nostra, fem una crida a les persones afectades a no callar i utilitzar els canals que tenen al seu abast en el nostre municipi, i convida tota la ciutadania a que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI.

La història del Dia de l’Orgull

El Dia Internacional de l'Orgull LGBTI se celebra en record del 28 de juny de 1969, quan, en un petit bar de Nova York, persones homosexuals i transsexuals van dir prou a la discriminació a la qual havien estat sotmeses durant segles, i va néixer el moviment de reivindicació LGBTI.

Des d'aleshores moltes coses han canviat a tot el món i a casa nostra. Entre les fites aconseguides, destaquen la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe aprovada el 2005 pel Congrés dels Diputats, i la llei per garantir els drets LGBTI i per radicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, aprovada pel Parlament de Catalunya l'any 2014.

Avui, 2020, a Catalunya, tenim eines per ajudar a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, com són els Serveis d’Atenció Integral LGBTI (SAI), desplegats a tot el territori, que des de la proximitat s’han convertit en punt d’informació, assessorament, recolzament de les persones LGTBI i de visibilització del col·lectiu i on estan pivotant les polítiques públiques LGBTI transversals.

Darrera actualització: 02.07.2020 | 21:20