27ª Trobada Catalana de Portants del Sant Crist

Dimarts, 3 d'octubre de 2023 a les 00:00

El cos de portants de la vila serà l’encarregat d’organitzar la 27 edició d’aquesta trobada, que cada any se celebra a un municipi diferent de Catalunya. 

Aquesta trobada a Sant Quintí ja s'havia de celebrar l'any 2020 però, a causa de la pandèmia de la COVID-19, es va haver d’anul·lar.  Enguany hi participaran 18 agrupacions de portants del territori.

El programa d’actes començarà el diumenge 8 d'octubre, a les 8:00 h,  amb l’acollida i l’esmorzar per a tots els participants al poliesportiu municipal. A les 10.30 h, tindrà lloc el Via Crucis pels carrers del nucli antic de la vila. El punt de sortida serà a l’església de Sant Quintí i els portants de les diferents agrupacions portaran la creu durant les 14 estacions amb les que consta aquest camí.

A les 12:00 h, se celebrarà l’Eucaristia a l’església. Els actes estaran presidits pel Mossèn Francesc Pausas, rector de la parròquia de Sant Quintí, i finalitzaran amb un dinar de germanor que comptarà amb la participació dels portants i acompanyants.

Mantenir la tradició viva

El Cos de Portants del Sant Crist és una agrupació que s’encarrega de portar la creu durant diferents actes religiosos de l’any com la Setmana Santa, amb el Viacrucis del Divendres Sant, la Romeria a Montserrat o la festa de l’Exaltació de la Santa Creu. A Sant Quintí, el Cos de Portants del Sant Crist està format per 12 persones en l’actualitat.

Darrera actualització: 03.10.2023 | 10:49