Avui Sant Quintí de Mediona passa a la Fase 2 de desconfinament

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 00:00
Les trobades amb amics o familiars a bars, al carrer o domicilis passen a poder tenir un màxim de 15 persones. L'Ajuntament recorda que encara estem en estat d'alarma i demana precaució i seguir actuant amb responsabilitat.

A partir d'avui l’Alt Penedès (llevat de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons) i el Garraf passaran a fase 2 del desconfinament.

Amb caràcter general, a la fase 2 s’eliminen les franges horàries per als passejos de nens i adults i per fer esport així que es podran fer a qualsevol hora exceptuant les franges reservades per a la gent gran (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h). Es pot accedir a les platges amb aforament limitat per assegurar la distància interpersonal. Les trobades amb amics o familiars a bars, al carrer o domicilis passen de tenir un màxim de 10 a 15 persones.

En hostaleria i restauració es permet el consum dins el local, amb un límit del 40% de l’aforament. El  consum ha de ser en taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia, no autoservei en barra.

A la fase 2 ja es poden fer visites a residències de gent gran i els centres educatius poden obrir amb assistència presencial d’alguns alumnes.

Principals novetats de la Fase 2 

Continua vigent l’estat d’alarma i la restricció de mobilitat entre regions sanitàries. A efectes de mobilitat, les àrees de gestió assistencial de l’Alt Penedès i el Garraf es consideren una única unitat territorial.

A les regions sanitàries la fase 2 s’ha autoritzat, entre d’altres:

- La circulació dins la regió sanitària en grups de màxim 15 persones.

- Les persones de fins a 70 anys podran fer activitat física a qualsevol franja horària, a excepció de la compresa entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.

- Els establiments, els locals, els centres/parcs comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic sempre que es redueixi al 40% l'aforament a cadascuna de les plantes i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.

- Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte les discoteques i bars d'oci nocturn, sempre que no superin el 40% de l’aforament. Dins del local, únicament es pot consumir assegut a taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s'admet l'autoservei a la barra per part del client.

- S’amplia l’aforament màxim en vetlles, enterraments i cremacions i llocs de culte. Es permeten els casaments amb condicions.

- L’obertura de piscines recreatives i de platges amb mesures de seguretat.

- L'obertura d’instal·lacions esportives i piscines per a ús esportiu.

- L’obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un terç de l’aforament i amb condicions de seguretat i higiene.

- Es regulen els espectacles esportius, els espectacles a l'aire lliure i els teatres.

- Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de fer teletreball i prendre mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral.

Des del 21 de maig, és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones. Es pot fer servir qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que tapin nas i boca. Estigueu atents a les indicacions de les autoritats sanitàries sobre com s’han d’utilitzar.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 13:36