L'Ajuntament aprova un pla de reactivació econòmica i de suport al comerç local

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 00:00
Les polítiques de suport a particulars i comerços a causa del coronavirus representa uns 65.000 EUR. en total i de moment.

El ple de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona celebrat telemàticament dimecres 20 de maig va aprovar una primera dotació de recursos (de més poden anar venint) per pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia del covid-19. En aquest sentit, el govern de Sant Quintí encapçalat per l'alcalde Pol Pagès (ERC) dobla la partida anual d'ajudes socials com també la subvenció al banc d'aliments de Càritas, a més a més de no cobrar les quotes de la llar d'infants i l'escola de música municipals a cap dels seus usuaris pel temps que duri el tancament d'aquests equipaments, iniciat el 13 de març.

A banda, l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona ha impulsat una campanya a favor del comerç local amb ajudes directes d'un fons de 15.000 euros a tots aquells que han hagut de tancar portes a causa de l'estat d'alarma i fent bonificacions fiscals per tal que enguany cap comerç no hagi d'abonar els costos estipulats de les taxes de terrasses i escombraries. En total i de moment, les polítiques de suport a particulars i comerços representen uns 65.000 euros.

Modernització del polígon industrial

Per reactivar l'economia l'Ajuntament també implementarà aquest any la modernització del polígon industrial Vinyets-Fogars, amb una obra de reasfaltat, senyalització, millores en la il•luminació i en el clavegueram. Aquesta obra costarà al voltant de 200.000 euros i està cofinançada per la Diputació de Barcelona.

Actualment aquest polígon industrial compta amb una vintena d'empreses de sectors diversificats però entre els que en volum destaquen el sector teixit no teixit i el sector farmacèutic. En total representen al voltant de 250 treballadors en conjunt, i al llarg de l'any es crearan nous llocs de treball confirmant així la bona salut d'aquests sectors econòmics.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 13:36