17 de maig, Dia Internacional de la lluita contra la LGBTI-fòbia

Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 00:00
Avui, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional de la lluita contra la LGBTIfòbia.

Des que l’any 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar aquesta data com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

La jornada recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives. És un dia de condemna cap a totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, així com per apostar pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural.

Enguany i a causa de la situació d’excepcionalitat que vivim, causada per la pandèmia de la COVID-19, la jornada reivindica de manera molt especial la salvaguarda dels drets de les persones del col·lectiu LGBTI, sigui en les situacions de confinament, sigui en els espais públics un cop finalitzi.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 13:36