Revetlla popular a Sant Quintí de Mediona organitzada conjuntament entre l'Ajuntament i Òmnium Alt Penedès

Dimarts, 17 de juny de 2014 a les 00:00
Després de més de 10 anys, la Flama del Canigó torna a Sant Quintí i s'ajunta amb la celebració de la revetlla popular

El proper dilluns, 23 de juny, la Flama del Canigó tornarà a arribar a l’Alt Penedès. Ho farà a Sant Quintí de Mediona, on s’organitzarà una rebuda de la Flama, amb balls i elements folkòrics, i després es farà una revetlla popular de Sant Joan.
La flama sortirà a mitjanit del cim del Canigó, on la recolliran un grup de corredors d’Igualada i la faran arribar a la capital de l’Anoia. Un cop allà, una delegació d’Òmnium Alt Penedès la recollirà i la portarà fins a Sant Quintí de Mediona també per carretera amb la col•laboració dels joves corredors de l'escola esportiva de Sant Quintí.
En arribar a Sant Quintí, al voltant de les nou de la nit, la Flama encendrà una foguera que es posarà al mig del pati de les Escoles del carrer Sant Antoni. Tot seguit, l’expresident d’Òmnium Alt Penedès i quintinenc Ricard Serra farà la lectura del manifest de la Flama. Òmnium i l’Ajuntament de Sant Quintí han escollit Serra perquè el consideren “una persona molt important per la cultura de la comarca ja que ha desenvolupat una feina intensió de divulgació i promoció de la llengua i les tradicions”, segons ha dit el president d’Òmnium Alt Penedès, Sergi Sabaté.
Tot seguit, diferents balls folklòrics quintinencs acompanyaran l'arribada de la flama amb les seves actuacions. Concretament seran els Capgrossos, els Grallers, el Ball d'en Serrallonga i els Diables de Sant Quintí.
Segons Pol Pagès, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, “després d'uns anys de guaret, la Flama del Canigó torna amb força a Sant Quintí amb una revetlla popular de Sant Joan que si funciona la intenció del consistori és repetir-la cada any”.

Revetlla popular
Després dels actes de la Flama del Canigó, la festa de Sant Joan continuarà amb una revetlla popular. Serà al mateix recinte de les Escoles del carrer Sant Antoni, on hi haurà una foguera enorme que presidirà un sopar popular en què l'Ajuntament deixarà parades taules i cadires i posarà graelles a punt perquè els assistents es puguin coure el menjar, que se l'hauran de portar de casa. L'entrada és gratuïta però per evitar deixar ningú sense lloc es prega que els interessats s'apuntin a les oficines municipals (Ajuntament de Sant Quintí – plaça de l'Església, 4) o bé que hi truquin en horari d'oficina al 93.899.80.28. Cal deixar constància que en tot el recinte de les Escoles estarà prohibida l'encesa de petards o d'altra pirotècnia que no sigui la pròpia que faran servir diables i serrallongues durant les seves actuacions al principi de la vetllada.
Durant la revetlla hi haurà festa amb DJ's i servei de barra fins a altes hores de la nit a càrrec del Ball d'en Serrallonga de Sant Quintí.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 12:12