Es presenta el llibre "Un Mar d'Històries" a Sant Quintí

Dilluns, 15 de setembre de 2014 a les 00:00
El passat dissabte 13 de setembre l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona va presentar el Llibre Un mar d’històries de Sant Quintí de Mediona, llibre que pretén donar a conèixer la rica i interessant història local...

El passat dissabte 13 de setembre l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona va presentar el Llibre Un mar d’històries de Sant Quintí de Mediona, llibre que pretén donar a conèixer la rica i interessant història local a partir d’un text amè i uns dibuixos que ajuden a situar els fets narrats. El fil conductor del llibre és l’insigne Joan Amades, que, com tothom sap, estava casat amb una quintinenca i va passar molts dies de la seva vida a la vila de Sant Quintí.
La pretensió no és altra, doncs, que facilitar que aquests passatges de la nostra història local puguin arribar de manera fàcil a tota la població, també a la nouvinguda, amb la voluntat que augmentin, si això és possible, els vincles vers la nostra vila, i així també la nostra autoestima col·lectiva. Però també té un altre objectiu, que altres poblacions també tinguin oportunitat de conèixer els fets que han esdevingut a la vila en el passat, alguns molt vinculats als fets històrics del país, com ara la crema de la població el gener de 1714 a mans de tropes borbòniques, la incidència de la Guerra de Cuba, o altres curiositats, entre moltes altres, com les d’acollir un prior que va ser President de la Generalitat. 
El productor del llibre és l’Ajuntament, a través de l’editorial Mediterrània, amb el patrocini de Gas Natural, sense el qual no hagués estat possible, i en el marc del projecte Pla de Barris Intervenció Integral Centre Vila i El Vilet.  El text del llibre ha anat a càrrec del vilafranquí Joan Soler Bordes i els dibuixos a càrrec de la il·lustradora local Montserrat Batet Creixell. Cal destacar també la col·laboració de l’Associació Cultural Joan Amades, i del Grup d’Estudis Històrics i Culturals (GEHIC), a través dels historiadors locals Xavier Argemí Salat i d’Àngels Mata Quintana.
La presentació va tenir lloc en un Saló de Plens molt ple, amb el nombrós públic assistent ben atent. Va obrir l’acte el 1er tinent d’alcalde, Pol Pagès Pont, que va donar peu a les explicacions del autors del text i de les il·lustracions del llibre. Seguidament van intervenir el regidor de cultura, Sergi Garcia Barrachina, i l’alcalde, Ramon Creixell Martí. Finalment, els assistents que ho van desitjar varen poder endur-se un exemplar signat pels autors .

Darrera actualització: 04.09.2020 | 12:12

Imatges