Sessió de curtmetratges "Si en toquen a una ens toquen a totes"

Del 24 al 26 de novembre de 2020 a les 00.00 h

Sessió de curts Si ens toquen a una ens toquen a totes

Programa de curtmetratges sobre violències masclistes i resistències en femení

Una programació cinematogràfica orientada a la sensibilització sobre les violències masclistes. La sessió proposa el visionat de tres peces audiovisuals sobre les discriminacions i les violències que pateixen les noies i les dones, però també sobre les seves estratègies quotidianes de supervivència i resistència.


Cosas de chicos

Aldara Filgueiras, Espanya, 2016. 9’. VO

Una tarda d’estiu, tres amics conversen sobre la vida, les relacions de parella, el treball, la pressió estètica sobre els seus cossos,… Poc a poc ens adonem que tot i ser homes, parlen en primera persona d’experiències femenines. Un curtmetratge que ens presenta un món al revés, amb els homes en rols socials que acostumen a ser assignats a les dones, per a fer-nos reflexionar sobre la normalització de les discriminacions de gènere.

¿Me vas a gritar?
Laura Herrero, Mèxic, 2018. 11’. VOSE

Melissa, una noia mexicana, compagina els estudis amb una activitat considerada masculina, la “lucha libre”. En el carrer, en els estudis i en l’esport, ella s’enfronta constantment amb l’exigència, amb l’assetjament, amb la culpa. Però, Melissa és una lluitadora i quan puja al ring, és ella qui contesta “¿me vas a gritar o qué?”.

Una verdadera historia de terror
Marina Siero, Espanya, 2018. 5’. VO

En aquest curtmetratge documental, la directora ens explica que de petita tenia por als fantasmes que habitaven la casa de la seva àvia, però que un dia es va adonar que les històries de terror eren unes altres. Quan s’assabenta d’un feminicidi que va tenir lloc en el terreny on després es va construir la casa de la seva àvia, decideix preguntar-li per la seva vida alhora que invoca altres dones a explicar les seves vivències de violències i invisibilització.

INSCRIPCIONS: per questions de dret d'autor dels directors dels curts en necessari fer inscripció en el següent enllaç https://forms.gle/GjanNY13LVoNmx117

Per a més informació: st.quinti@diba.cat

Darrera actualització: 21.11.2020 | 17:16