La fira Mata-degolla torna a Sant Quintí per reviure la història

Dimecres, 6 de novembre de 2019 a les 22:02

Un any més, aquest diumenge se celebra la Fira Mata-degolla per commemorar els fets del 1714.

Durant el començament de 1714 les tropes borbòniques van exigir un impost a la Vegueria de Vilafranca per tal de poder mantenir les tropes, però cap municipi del Penedès el va pagar, de manera que un grup de soldats va ser enviat per tal de cobrar aquest impost, les tropes lluny d’arribar al seu objectiu van ser emboscades a Sant Martí Sarroca per un grup de pagesos, de manera que el duc de Pòpuli va enviar a 2.500 soldats al poble de Sant Quintí per acabar amb els rebels, matant i cremant tot el que hi havia a la vila, un fet que dóna el seu nom a la fira, una de les més antigues de Catalunya.

És per això que per tal de commemorar els esdeveniments succeïts el gener de 1714, Sant Quintí de Mediona celebra cada any la Fira Mata-degolla.

Durant tot el matí el nucli antic de la vila es convertirà en una recreació de l’època, amb campaments militars borbònics i defensors catalans, mercats artesanals i oficis antics, com també l’ambientació de la vila cremada.

Enguany, com a novetat, a la plaça Enric Prat de la Riba hi haurà jocs gegants del Mata-degolla, un conjunt de jocs tradicionals i familiars per a totes les edats.

Com ja es tradició, hi haurà la representació de l’entrada dels exèrcits borbònics a la vila i defensa de la població, i el combat Mata-degolla, protocol de batalla i disposició de les tropes a càrrec del regiment d’hússars hongaresos de Moià, els Miquelets de Catalunya, els Miquelets de Badalona i el Ball d’en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona. Durant el matí hi haurà esmorzar popular, la trobada d’intercanvi de plaques de cava i la 22a trobada de puntaires.

Darrera actualització: 15.03.2020 | 21:23