La biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret rep una subvenció de 3.500 EUR. per l'adquisició de llibres

Dilluns, 27 de gener de 2020 a les 11:24

La Generalitat de Catalunya ha subvencionat a l'Ajuntament per ampliar el fons bibliogràfic de la biblioteca.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat dues subvencions a l’Ajuntament per tal d’ampliar i millorar els fons bibliogràfic de la Biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret. Es tracta per una banda, d'una subvenció econòmica per l'adquisició de llibres i diaris per un import de 1.500 EUR, i una altra subvenció en espècies per a l'adquisició de novetat editorials en català per un valor de 2.000 EUR.

D'aquesta manera la Biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret ha pogut nodrir els fons especials amb obres de la temàtica de cultura popular catalana, reculls de rondalles i  llegendes del folklorista Joan Amades. La biblioteca disposa de dos fons especials: 

  • Cultura popular i Joan Amades. Aquest fons està especialitzat en els documents sobre folklore de Catalunya, comarcal i, en específic, local. Per una altra banda, i pel vincle de Joan Amades amb la localitat, s’ofereix tota l’obra escrita per Joan Amades com aquella que fa referència al personatge.
  • Camí del riu. Aquest fons engloba diferents matèries: cultura de l’aigua, excursionisme, natura... totes elles localitzades a la comarca de l’Alt Penedès i, en específic, als municipis mancomunats en el projecte comarcal Camí del riu.

Un Centre d’interès per a les famílies: aquest fons està dirigit a totes les famílies amb fills i filles així com a tutors, educadors i a tota persona interessada en el món infantil. Per aquest centre d’interès s’ha comprat bibliografia sobre salut, educació, embaràs i esbarjo.

Pel que fa a la Col·lecció Local, s’han comprat obres d’autors locals i bibliografia on es referencia la població de Sant Quintí de Mediona i un lot d’una novel.la d’una autora local, per al Club de lectura de la biblioteca.

Finalment, s’han adquirit novetats editorials, en català, tant per a infants, com per a joves i adults.

Darrera actualització: 27.01.2020 | 18:09