Entra en funcionament la Xarxa d'àrees d'autocaravanes RV PENEDÈS sites&vineyards

Dijous, 28 de novembre de 2019 a les 15:43

Una nova proposta al servei del autocaravanista per descobrir i gaudir de la destinació, entre d’elles la de Sant Quintí de Mediona.

Dimarts 19 de novembre a l’àrea d’autocaravanes de Sant Martí Sarroca es va inaugurar la Xarxa d’àrees d’autocaravanes RV Penedès. A l’acte, que va comptar amb la presència del Diputat Delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès i els representants alcaldes i regidors dels municipis que formen part d’aquesta xarxa. 

Aquest és el tret de sortida global, a Sant Quintí estem preparant una inauguració a nivell local que tindrà lloc ja entrat el 2020.
RV Penedès, és la xarxa de la que forma part la nostra àrea d’autocaravanes. Ofereix un servei al visitant que es desplaça en camper o autocaravana, que facilitat la visita als pobles, els seus voltants i els atractius turístics de la zona. La promoció turística i l’impuls al comerç de proximitat estan totalment vinculats a aquest projecte, permetent fomentar la relació entre ens públics i el sector privat.

Actualment la xarxa, es distribueix pel territori en 12 municipis, tots ells de fàcil accés des de les carreteres locals, vies principals de comunicació l'AP-7, la N340, la C-15 i també la xarxa de transport públic de rodalies i busos que ens permeten la connexió amb la ciutat de Barcelona de manera molt ràpida i còmode.

La xarxa està formada per l’àrea de Sant Quintí de Mediona junt amb les dels municipis de Mediona, el Pla del Penedès, Sant Cugat de Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelles de Foix, Vilobí del Penedès i Vilafranca del Penedès. Totes elles ofereixen serveis i imatge unificada als seus usuaris.
Aquesta xarxa ha estat possible gràcies a la feina iniciada pel Consorci de Promoció Turística del Penedès l’any 2016 en el marc de la línia de subvencions Meses de Concertació de la Diputació de Barcelona, a través de la qual va aconseguir el suport per econòmic per desenvolupar el projecte de Xarxa d’àrees d’autocaravanes, i que va dotar al Consorci d’una subvenció que amb el cofinançament dels municipis participants superava la inversió total en més de 200.000€.

RV PENEDÈS és una nova proposta que segueix l’estratègia de màrqueting de Turisme de Catalunya, de productes 4D: Desestacionalitzadors, generadors de Despesa, Descentralitzadors i Diversificadors.

Sens dubte, el Penedès i els seus municipis tenen atractius suficients per seduir a aquests usuaris i si li sumem la nostra ubicació estratègica en els desplaçaments de nord a sud i de sud a nord, ens fan pensar que tenim una gran oportunitat per posicionar-nos com a destinació amable amb l’autocaravanista.

Els municipis que en formem part treballarem colze a colze amb el consorci, iniciant un llarg i engrescador, recorregut per seguir endavant amb la gestió i promoció d’aquest producte amb un pla d’actuacions que es desenvoluparan al llarg del 2020.

Darrera actualització: 15.03.2020 | 20:30