El Foedus amplia el seu programa d’activitats en la seva quarta edició

Dilluns, 23 de setembre de 2019 a les 00:00

Aquest any hi haurà activitats programades durant tota la jornada amb activitats familiars.

El dissabte 28 de setembre se celebra a Sant Quintí de Mediona la quarta edició de l'espectacle FOEDUS, organitzat per l’associació del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, com també amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Un espectacle nascut l’any 2016, que combina teatre, dansa, música, foc i llum, on l’argument principal  és  la  lluita  contra  l’enemic  que  vol  fer  desaparèixer  les  figures  d’imatgeria festiva d’arreu del món. Una de les novetats més importants d’aquesta edició és l’ampliació del programa d’activitats durant tota la jornada, s’aposta per noves activitats familiars. Aquest any s’ha programat la plantada de bèsties a les 12 h del migdia a la plaça Enric prat de la Riba, per tant, el bestiari participant estarà exposat durant tot el dia. A la mateixa plaça, també s’organitzaran activitats infantils. Un altre de les novetats més rellevants, és el vermut concert que es realitzarà a les 13 h a la plaça de  l’Església, amb  l’actuació  del  grup de Txaranga  Buskant  el  To  de  Sitges, i seguidament hi haurà una botifarrada popular a la plaça del Sol. Els tiquets es poden adquirir fins al dia 25 de setembre al Restaurant Gabiretxe de Sant Quintí de Mediona per un preu de 5 euros.

A la tarda, tindrà lloc una tabalada pel centre històric del municipi a les 19 h, i a partir de les 21 h començarà l’espectacle Foedus a la plaça de l’Església. A la mateixa plaça, en finalitzar l’espectacle hi haurà un castell de focs artificials i posteriorment començarà el correfoc de bèsties pels principals carrers del municipi.

Les bèsties participants d’enguany són la Farfolla de la Sagrada Família, el Duc de les Roquetes, la Víbria Jove d’Igualada, el Griu de Tarragona i l’Àliga de Sitges. L'entitat del Ferafoc fa unes setmanes que va presentar al nou ambaixador del Foedus per les xarxes  socials.  En  la  tercera  edició,  l'espectacle  va  comptar  amb  l'apadrinament  de  l’actor Vilanoví Toni Albà, conegut com a còmic televisiu i director teatral i en aquesta ocasió s’ha volgut sumar al projecte i deixar la seva empremta el cantant i compositor Cesk Freixas.

Font: Associació del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona.

Darrera actualització: 11.04.2020 | 10:55