Consells de prevenció i informació sobre el coronavirus SARS-CoV-2

Dimarts, 10 de març de 2020 a les 00:00

Davant de l’alerta generada en les darreres setmanes, des de l'Ajuntament volem tranquil·litzar a la ciutadania posant a l'abast la informació facilitada per la Generalitat de Catalunya sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

El SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones. Es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, a la Xina, i s’ha anat estenent a altres països.

Presenta una simptomatologia clínica similar a la de la grip, i el 80% dels casos són lleus. Els casos més greus generalment afecten persones grans o que pateixen altres patologies.

Com es transmet?

Es transmet principalment per les gotes respiratòries i pel contacte directe amb les secrecions. La transmissió per l’aire a distàncies més grans de 2 metres sembla poc probable. Té un període d’incubació d’entre 2 i 14 dies.

Quins són els símptomes?

Febre, tos, sensació de falta d'aire, malestar general

Com es pot prevenir?

- Rentant-te sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques.

- Tapant-te la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús i rentant-te les mans de seguida.

- Tapant-te la boca i el nas amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentant-te les mans de seguida.

- Evitant compartir menjar, estris o altres objectes sense netejar-los degudament.

Si creus que pots estar afectat pel coronavirus SARS-CoV-2, truca al 061 Salut Respon on t’informarem del que has de fer. Per a més informació, consulta canalsalut.gencat.cat/coronavirus o truca al 061 Salut Respon.

Darrera actualització: 10.03.2020 | 23:58