Celebració dels 65 anys del drac Quintifoc

Dijous, 4 de juliol de 2019 a les 00:00

Aquest dissabte 6 de juliol se celebra la festa d'aniversari del Quintifoc

L'any 1954 el Sr. Emili Ferrer i el Sr. Joan Rafecas van construir l'actual drac de Sant Quintí, apadrinat pel folklorista Joan Amades. La bèstia de color negre i vermell aquest any fa 65 anys. I per celebrar aquest aniversari, la colla del Drac ha organitzat per aquest dissabte 6 de juliol una festa de commemoració de la seva creació.

Han organitzat una trobada de bestiari festiu en el qual faran una cercavila conjunta pels carrers de la vila. Concretament, els participants d'aquesta trobada són el Drac de la Geltrú, el Drac de Vilanova i la Geltrú, el Drac de Montblanc, el Drac de Barcelona, el Drac de Terrassa, el Drac de Tarragona, el Drac Baluk Astharot de de Terrassa, la Dragona de les Roquetes, el Drac del Vendrell i l'amfitrió de la festa, el Drac Quintifoc encapçalant la cercavila.

A partir de les 6 de la tarda, es farà la plantada del bestiari al pati de la biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret. Seguidament, a 2/4 de 9 del vespre comença la cercavila al carrer Joan Sardà cap a la plaça del Portal, carrer Anselm Clavé, plaça de l'Església, plaça Enric Prat de la Riba fins a Cal Maqueda, on hi haurà una encesa final. Tot seguit, la colla del Drac ha organitzat un sopar popular obert a tothom per 5 €. 

Darrera actualització: 11.04.2020 | 11:14