Avancen les obres de la 1a fase de la reurbanització de l'avinguda de Catalunya

Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 21:37

Aquesta 1a fase de les obres de l'avinguda de Catalunya consisteix en la substitució de la xarxa d'aigua potable i l'enllumenat públic.

A finals del passat mes d’octubre van iniciar-se les obres de la 1a fase de la reurbanització de l’avinguda de Catalunya consistent en la substitució de la xarxa d’aigua, en la qual hi ha una important canonada distribuïdora, a més a més de millorar les zones de la calçada amb el paviment més malmès. A banda, en aquesta primera fase de l’obra s’instal·larà un nou enllumenat més eficaç, eficient i homogeni al llarg de tot el carrer. La primera fase de l’obra de l’avinguda de Catalunya va sortir a concurs públic el passat més de setembre per un preu de 150.000 euros que finança íntegrament la Diputació de Barcelona. De les sis empreses que s’hi van presentar Sorea en va resultar guanyadora i és previst que aquest tram de les obres finalitzi abans d’acabar el 2019.

Pel que fa a la segona fase de les obres, molt més ambicioses, es quantifiquen en més de 400.000 euros que servirien sobretot per millorar l’accessibilitat gràcies a la instal·lació de plataformes elevades a totes les cruïlles, la mobilitat dels vianants amb l’ampliació de mig metre de vorera en un dels dos costats, la qualitat de la conducció amb el reasfaltat de tota calçada i l’endreça generalitzada de tot l’àmbit amb el soterrament de bona part del cablejat que actualment penja en aeri, a més a més, de fer més segura i funcional la cruïlla amb la carretera C-244, millorant el pas dels vianants en totes direccions. L’Ajuntament ha presentat aquest projecte a la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i si li és concedit s’aplicaria el 2021.

L’avinguda de Catalunya és una de les vies de comunicació més importants de Sant Quintí pel fet que uneix l’avinguda de Montserrat amb les Deus, el camp de futbol, el pavelló poliesportiu i equipaments educatius tan importants com la llar d’infants i l’institut-escola. Aquesta obra respon a la voluntat de millorar la via pública quintinenca, fent-la més funcional, accessible, segura i amable.

Darrera actualització: 15.03.2020 | 20:32