Darrera hora de les mesures preses a Sant Quintí de Mediona per contenir el coronavirus

Dijous, 19 de març de 2020 a les 00:00
En aquesta pàgina podeu consultar un recull de la informació relacionada amb el coronavirus SARS-CoV-2.

 

Informació Generalitat de Catalunya         

Reobertura de la deixalleria mancomunada de Sant Pere de Riudebitlles a partir de divendres 8 de maig. 
ATENCIÓ: Salut. Generalitat de Catalunya ha informat que a partir de dimarts 5 de maig torna a obrir el consultori mèdic per prestar l’assistència sanitària a la vila amb dos metgesses i una infermera amb l'horari provisional de 8 h a 15 h. de dilluns a divendres.

L’activitat domiciliària queda igualment garantida amb l'equip de suport com fins ara.

Per qualsevol dubte podeu trucar al telèfon de l'ambulatori, al 93 899 82 30 dins l'horari d'atenció (de 8 h a 15 h) o demanar visita al 061 CatSalut Respon

Xarxa de voluntaris

FES-TE VOLUNTARI! 

NECESSITES AJUDA? 


Servei psicològic d'acompanyament i suport personal

Truca al 93 899 80 28

 


Oficina de suport (ajuts a autònoms)
Si necessites ajuda per a la tramitació d'ajuts, contacta a través del telèfon de l'ajuntament 93 899 80 28 o bé a st.quinti@diba.cat

Guia d'ajuts i prestacions (Actualitzada el dia 17 d'abril de 2020)

 


Serveis funeraris durant la crisi sanitària

Des del 13 de març, i d’acord amb la declaració de l’estat d’alarma, el Govern de la Generalitat ha ordenat suspendre les activitats de vetlla tant als tanatoris. També es restringeix l’acompanyament dels difunts en la destinació final, que des de l’1 d’abril permet tres familiars als enterraments, però cap a les cremacions. Els acompanyants hauran de complir escrupolosament les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries i assistir-hi proveïdes de les mesures de seguretat i protecció corresponents, des les quals hauran de fer ús durant tota l’estada al recinte.

A causa de la Resolució SLT/797/2020,d’1 d’abril, per la qual es declaren els serveis funeraris de prestació forçosa amb ocasió de l’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19, l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona no té la concessió de la gestió del Cementiri Municipal amb cap empresa funerària, per la qual cosa pot realitzar el servei funerari qualsevol empresa.

L'empresa que habitualment fa el servei a Sant Quintí de Mediona és la Funerària Esteve de Sant Sadurní d’Anoia, amb el que s'ha pactat un preu bàsic, però que si algú vol contractar més serveis ho pot fer amb tota llibertat. 

Servei bàsic d'enterrament amb nínxol de propietat: 1.845,32€ + 21% IVA = 2.232,84€

Servei bàsic d'incineració: 2.359,77€ + 21% IVA = 2.855,32€

 
MESURES PREVENTIVES COVID-19
Seguint les mesures i recomanacions anunciades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, atenent indicacions del departament de Salut, per combatre l’expansió del Covid – 19 (Coronavirus), l’Ajuntament adopta les següents mesures:
 
Mesura 1. Tancament dels següents equipaments i espais municipals amb les conseqüents activitats que s’hi desenvolupen:
- Casal de la Gent Gran Joan Amades
- Poliesportiu municipal
- Camp de Futbol municipal
- Biblioteca municipal Joan Sardà
- Escoles de Baix (a excepció de l’entrega dels lots de Càritas de demà divendres)
- Centre cívic El Jardí
 
***
- Tancament de la deixalleria mancomunada a Sant Pere de Riudebitlles
 
***
 
Mesura 2. Suspensió de totes les activitats i actes organitzats per l’Ajuntament durant els propers 15 dies, entre ells:
- Activitats esportives
- Activitats extraescolars
- Mercat setmanal dels dissabtes (excepte parades d'aliments frescos i de primera necessitat)
- Escola de Música Mossèn Pla
 
Mesura 3. Recomanació a les famílies que s’abstinguin de portar els usuaris als següents equipaments i espais municipals a partir d’avui a les 15 hores: Llar d’infants municipal El Cigronet, que a partir de divendres dia 13 de març també romandrà tancada durant 15 dies.
 
Mesura 4. Recomanació a les entitats culturals del municipi que suspenguin les activitats de concurrència pública i, en el cas de que no sigui possible la seva suspensió, limitar l’assistència a un terç de l’aforament.
 
Mesura 5. L’Ajuntament continuarà la seva activitat ordinària amb l’excepció de l’atenció al ciutadà, que es limitarà a comunicacions telefòniques i telemàtiques. A més a més, totes les visites i reunions programades amb els tècnics de la casa queden ajornades fins a nou avís. Això no obstant, l’Ajuntament estarà preparat per atendre les urgències de la seva competència que es puguin produir.
 
Mesura 6. Demanar prudència i responsabilitat a la població així com seguir les indicacions i consells de les autoritats sanitàries.
 

SERVEIS AFECTATS

 

Servei de transport de bus SQM - BCN

Oficines d'atenció de l'ORGT - Diputació de Barcelona


D’acord amb l’estat d’alarma decretat pel govern de l’estat, i en aplicació de les mesures excepcionals que ha adoptat la diputació de Barcelona, davant la situació generada per l'evolució del coronavirus covid-19, i amb la finalitat de reduir al màxim la propagació de la infecció de la malaltia coronavirus covid-19, les instal·lacions de l’organisme de gestió tributària (oficines centrals i territorials i punts d'informació), romandran tancades, des del dia 16 de març de 2020.

L’atenció al contribuent, es mantindrà a través dels següents canals:

- Telemàtica (orgt.diba.cat). També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic.

- Correu electrònic, a l’adreça: orgt.atenciociutadana@diba.cat , a través de la qual es rebran i contestaran consultes.

Recordeu, no obstant , que els terminis administratius i judicials, tant de prescripció com de caducitat, estan suspesos, així que si teniu algun tràmit pendent no us heu de preocupar, perquè el podreu fer quan finalitzi aquesta situació. 

Darrera actualització: 04.09.2020 | 13:36